Banja Luka

Mladen Ćućun se vraća na mjesto šefa Civilne zaštite

Mladen Ćućun se vraća na mjesto šefa Civilne zaštite
Foto: N.N. | Mladen Ćućun se vraća na mjesto šefa Civilne zaštite

BANJALUKA – Prihvaćena je moja žalba na odluku gradonačelnika da me smijeni sa mjesta šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice i ja sam vraćen na ovu poziciju, potvrdio je za "Nezavisne" Mladen Ćućun.

Prema njegovim riječima, Odbor za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi grada Banjaluka je 19. januara donio rješenje kojem se u cjelosti usvaja njegova žalba izjavljena 15. januara i poništava rješenje gradonačelnika.

"Rješenje gradonačelnika je bilo nezakonito i poništeno je po dva osnova. Prekršen je Zakon o radu, poglavlje pet koje štiti radnika koji je na bolovanju i ono što je najbitnije prekršen je član 89 Zakona o državnim službenicima i namještenicima u lokalnoj samoupravi gdje se radnik može prebaciti na odgovarajuće radno mjesto, odnosno na istu kategoriju. Ja sam obavljao radno mjesto šefa Civilne zaštite što je druga kategorija, a rješenjem gradonačelnika Draška Stanivukovića sam raspoređen na četvrtu kategoriju što nije u skladu sa zakonom što je Odbor za žalbe prihvatio", naveo je Ćućun.

Dodao je da je trenutno na bolovanju i čeka rješenje drugostepene komisije o dužini trajanja bolovanja, te da očekuje dijagnostički pregled nakon čega će donijeti druge korake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije