Banja Luka

Modernizovan pružni prelaz u Zalužanima

Modernizovan pružni prelaz u Zalužanima
Foto: N.N. | Modernizovan pružni prelaz u Zalužanima

Uspješno su okončani radovi na modernizaciji pružnog prelaza u Zalužanima, čime je znatno podignut nivo bezbjednosti saobraćaja u ovom dijelu grada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako su ljudski životi prioritet, te da je on, prije nego što je postao gradonačelnik, obećao da će biti riješen problem pružnih prelaza u Banjaluci.

"Danas ta obećanja ispunjavamo. Banjaluka je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je pokrenula sistemski proces unapređenja stanja na pružno-putnim prelazima na svojoj teritoriji, a u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda. Završili smo modernizciju pružnog prelaza u Zalužanima, a u narednim danima isti posao realizovaćemo i u Dervišima. Za ovaj projekat izdvojili smo 500.000 KM", kazao je Stanivuković.

Ovaj projekat grad je  realizovao u saradnji sa preduzećem "Željeznice Republike Srpske."

Naime, u okviru ovih radova postavljen je elektronski uređaj za kontrolu pružnog prelaza Zalužani, a projekat je podrazumijevao izgradnju signalizacije u jednom i drugom putnom pravcu u dužini od 1,5 kilometara sa pripadajućom infrastrukturom za regulaciju saobraćaja na pružnom prelazu.

Postavljeni su branici na samom prelazu sa automatskim upravljanjem, te ugrađene gumene patosnice kao tehnička adaptacija neophodna za odvijanje saobraćaja pri prelasku preko pruge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije