Banja Luka

Mozaik prijateljstva: Podijeljeno više od 700 novogodišnjih obroka

Mozaik prijateljstva: Podijeljeno više od 700 novogodišnjih obroka
Foto: N.N. | Mozaik prijateljstva: Podijeljeno više od 700 novogodišnjih obroka

Da bi svi građani za Novu godinu imali dobar praznični obrok, pobrinulo je Udruženje građana "Mozaik prijateljstva", koje je podijelilo više od 700 svečanih obroka.

Miroslav Subašić, sekretar Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", u razgovoru za "Nezavisne" rekao je da su ove obroke dijelili svim korisnicima javne kuhinje ovog udruženja.

"Korisnicima smo podijelili i oko 700 paketa osnovnih životnih namirnica", rekao je Subašić.

Dodao je da su podijelili i oko 300 novogodišnjih paketića djeci.

"Ponosan sam na naše sugrađane, koji su se često javljali da nam pomognu, koji su svoj obrok podijelili sa drugima, sa socijalno ugroženim sugrađanima", kazao je Subašić.

Dodao je da im je jednog dana nestalo kolača i da su to objavili na svom Facebook profilu te da su brzom reakcijom sugrađana već oko 15 časova imali dovoljne zalihe kolača.

"U ovim bogatim prazničnim obrocima naši korisnici su dobijali i ribu i meso, razne priloge, kao što su krompir, riža, mahune, grašak. Pored toga svi su dobili i salatu te punu kutiju kolača", naveo je Subašić.

Dodao je da su prve praznične obroke napravili za Nikoljdan, kada su podijelili oko 600 obroka i paketiće djeci.

"Uz poštovanje svih epidemioloških mjera smo u 'Bakinom kutku' uspjeli da ugostimo oko 40 osoba u dva dana. Naši korisnici su čak imali i muziku, koju je izvodio jedan naš korisnik", kazao je Subašić.

Naveo je da će se praznični obroci praviti i za Badnji dan, 6. januara, te za Pravoslavnu novu godinu.

"Iako je u toku pandemija i velika kriza i sugrađani koji imaju dovoljno sredstava, ali i oni koji nemaju su se trkali ko će prije doći da nam pomogne, da daju svoj doprinos. Zbog toga sam veoma sretan", zaključio je Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije