Banja Luka

"Mozaik prijateljstva": Stonim tenisom do hljeba

"Mozaik prijateljstva": Stonim tenisom do hljeba
Foto: Facebook | "Mozaik prijateljstva": Stonim tenisom do hljeba

Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" poziva sve ljude dobre volje da uzmu učešće u humanitarnom turniru u stonom tenisu u cilju obezbjeđenja dovoljne količine osnovnih životnih namirnica za rad njihove javne kuhinje.

Kako je istakao Miroslav Subašić, predsjednik "Mozaika prijateljstva", potreba za javnim kuhinjima je veća nego ikad.

"Družićemo se, igraćemo tenis, radovaćemo se životu, ali nikako ne smijemo zaboraviti na krajnji cilj, a to je obezbjeđivanje hrane za one kojima je najpotrebnija", kazao je Subašić za "Nezavisne".

Dodao je da ljudi danas teško žive, i da je neophodno skrenuti pažnju na to, a da će ovaj mjesec to uraditi kroz sportske aktivnosti igranja stonog tenisa.

"Moramo da budemo ujedinjeni u našem cilju, a to je pomaganje drugima, ali ne smijemo se zadržati na priči. Kroz veselje, smijeh i igru nahranićemo one koji nemaju od čega da žive", kazao je Subašić.

Prema njegovim riječima, sav prikupljeni novac će uložiti u kupovinu osnovnih prehrambenih namirnica, kako bi se one mogle naći na trpezama i građanima obezbijedile gozbu barem jednom sedmično.

"Naša javna kuhinja postoji unazad 20 godina, a kakva je situacija, postojaće još, potreba za kuhinjama je veća nego ikad", ističe Subašić.

Svoju zahvalnost iskazuje i gradu Banjaluka, koji im je besplatno omogućio korištenje dvorane za igranje stonog tenisa.

Dvodnevni humanitarni turnir u stonom tenisu održaće se 18. i 19. juna u Sportskoj dvorani "Centar".

"Kotizacija za učešće u turniru iznosi 20 KM, kako u singlu, tako i u dublu. Na ovaj način ćemo spojiti sport i humanost te smo sigurni da ćemo obezbijediti dovoljne količine prehrambenih namirnica potrebnih za svakodnevni rad naše javne kuhinje", saopštili su iz UG "Mozaik prijateljstva".

Istakli su da se prijave mogu obaviti svakodnevno u prostojima njihovog udruženja u Ulici cara Lazara 20, te da su uvijek otvoreni za nove prijave, jer je cilj zadovoljenje najosnovnije potrebe ljudi.

"Hvala od srca svim humanim građanima, sigurni smo da ćete uveličati ovaj humani događaj", poručili su iz ovog udruženja.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije