Banja Luka

Mozaik prijateljstva: Utrostručen broj korisnika

Mozaik prijateljstva: Utrostručen broj korisnika
Foto: N.N. | Mozaik prijateljstva: Utrostručen broj korisnika

BANJALUKA - Svakodnevno sve više građana potraži pomoć u Udruženju građana "Mozaik prijateljstva", a teška situacija koju je prouzrokovala pandemija virusa korona dovela je do toga da je broj korisnika utrostručen, potvrdio je Miroslav Subašić, predsjednik ovog udruženja, za "Nezavisne".

"Mi svaki dan podijelimo više od 600 obroka, ali problem je što još 10 do 20 građana dnevno dolazi kako bi potražili neku vrstu pomoći. Njih je sramota da stoje u redu, da se hrane u javnoj kuhinji, ali muka ih je natjerala da dođu", kaže Subašić.

Zbog toga su, prema njegovim riječima, i nestale rezerve, zbog čega je i putem Facebook stranice UG "Mozaik prijateljstva" poslat apel građanima za pomoć ovoj javnoj kuhinji.

"Građani su se već odazvali na apel koji je Udruženje poslalo kad su nam se skoro sve rezerve istrošile. Kao i uvijek do sada, odvojili su dio svog novca kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna", rekao je Subašić.

Ističe da je veoma zahvalan dobrim ljudima te navodi primjere kada dođu cijele porodice i dio svoga novca odvoje da bi pomogli "Mozaiku prijateljstva" i njihovim korisnicima. Ti gestovi im, kako ističe, daju najviše volje, snage i nade da nastave dalje sa svojim radom.

"Zbog situacije sa virusom korona mnogi ljudi su dolazili da traže pomoć od nas i sada, nakon što su stali na noge, dolaze da pomognu drugima jer znaju kako je njima bilo teško u toj situaciji", kaže Subašić.

Građani su, naglašava on, zbog pogoršane situacije u vezi sa pandemijom virusa korona i mjera koje su na snazi u stanju potrebe i prinuđeni su da traže pomoć kako bi preživjeli, a u Udruženju se svim snagama trude da im obezbijede barem taj jedan obrok dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije