Banja Luka

"Mozaik prijateljstva" vodi više od 50 svojih korisnika na more

"Mozaik prijateljstva" vodi više od 50 svojih korisnika na more
Foto: Facebook/Mozaik prijateljstva | "Mozaik prijateljstva" vodi više od 50 svojih korisnika na more

Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" nastavlja tradiciju, te i ovog ljeta obezbjeđuje odlazak na more za više od 50 korisnika njihove javne kuhinje.

Kako je kazao Miroslav Subašić, predsjednik ovog udruženja, za "Nezavisne", prije 17 godina su se zakleli da će ova tradicija da živi, te da njihovi radnici i volonteri neće na odmor odlaziti bez korisnika usluga njihovog udruženja. 

"Neizmjerno sam srećan što našim korisnicima možemo priuštiti odlazak na more, naročito jer neki od njih to nikad nisu iskusili", kazao je Subašić.

Kako je dodao, svake godine ih je sve više, a ovog avgusta ih ide preko 50, što je, kako on kaže, najveći broj dosad.

"Oko 25 korisnika će uplatiti određen iznos, dok ostali neće. Njihove i sve ostale troškove pokrivamo donacijama humanih ljudi i društveno odgovornih firmi", ističe Subašić.

Prema njegovim riječima, idu radnici, korisnici i volonteri od 15 do 80 godina, te kako kaže, ove godine su se spojili mladost i starost, te moć i nemoć.

"Najbitnije je da smo tih divnih 10 dana svi zajedno, da se družimo, pričamo, dijelimo različita iskustva", kaže Subašić.

Dodaje da je neopisiv osjećaj ovo iskustvo obezbijediti onima koji su sve uložili u svoju djecu, a sada sa 70 godina prvi put idu na more.    Kako objašnjava, na odmoru će im se pridružiti i radnici njihove javne kuhinje "Obrok ljubavi", koji će potpomoći pravljenjem tri obroka dnevno. 

"Organizovati ovako nešto nije jednostavno. Potrebno je obezbijediti prevoz, osiguranje, smještaj, a i naravno da se svaki dan jede. Naše vrijedne radnice će se pobrinuti za to, a one neće morati pritom ništa da plate", kaže Subašić.

Sedamnaesti humanitarni odlazak na more, kako kaže Subašić, spaja ugodno s korisnim, a kako dodaje, vode računa i o osobama narušenog zdravlja, kojima ovakav odmor mnogo znači. 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije