Banja Luka

M:tel donirao sredstva za izradu konkursne dokumentacije

M:tel donirao sredstva za izradu konkursne dokumentacije
Foto: N.N. | M:tel donirao sredstva za izradu konkursne dokumentacije

BANJALUKA - U narednih mjesec dana ili više bi trebali dobiti kompletnu osnovu i na bazi toga da početkom godine raspišemo međunarodni javni konkurs za idejno rješenje Kongresnog centra u Banjaluci.

Rekao je ovo juče, gradonačelnik Igor Radojičić, nakon potpisivanja ugovora o donaciji sa Markom Lopičićem, generalnim generalni direktor kompanije m:tel, vezanoj za potrebe raspisivanja i provođenja međunarodnog arhitektonskog konkursa za idejno rješenje ovog centra.

"Sa našim starim parnerom, smo u još jednom projektu i poslu. Usvajanjem RP centar Aleja, stvorili su se uslovi da uđemo u projektovanje jednog od najvećih projekata u gardu Banjaluci , a to je nova multifunkcionalna kongresno-konferencijsko- koncertna dvorana", rekao je Radojičić.

Radojičić je naglasio da će ova dvorana biti građena na kraju ulice Olimpjeksih pobjednika ispod Zgrade Vlade RS.

"Sledeći korak je priprema dokumentacije i raspisivanje međunarodnog konkursa. Vraćamo  se jednoj tradiciji konkursa koja je godinama bila zapostavljena a to je da se za krupne projekte i objekte u gardu, raspisuju međunarodni konkursi. Dugo vremena u gradu nije bilo takve procedure i ovo je sada prvi u koji ulazimo", istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, kompaniaj m:tel omogućiće pripremu projektne dokumentacije za raspisivanje tendera, po dogovoru kompanije sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta iz Beograda, koji će pripremiti sve osnove za konkurs.

"On će biti honorisan, treba da bude atraktivan z aprijavu većeg broja ljudi jer će se raditi o objektu koji je od kapitalnog značaja za grad, kulturu , turizam, privredu ali treba i arhitektonski predstavljati jedna od simbola grada Banjaluke", zaključio je Radojičić.

Lopičić je kazao da je ova kompanija dugodišnji prijatelj i partner gradu na društveno-odgovornim projektima, te da je je ugovor koji su potpisali nastavak takve saradnje na dobrobit svih građana, ali i naglasio da ovaj projekat ima i regionalni značaj.

"Preuzeli smo finansiranje troškova na izradi konkursne dokumentacije  za izgradnju kongresnog centra u Banjaluci. Donacijom od 25.000 KM mi ćemo finansirati izradu ove dokumentacije i dostaviti je gradu, na osnovu čega će se izvršiti prvi korak za objavljivanje javnog poziva", naglasio je Lopičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije