Banja Luka

Na "Kreativnom avgustu"oko 200 učesnika

Na "Kreativnom avgustu"oko 200 učesnika
Foto: N.N. | Na "Kreativnom avgustu"oko 200 učesnika

Više od 200 učesnika kroz razne aktivnosti predstaviće se na 17. "Kreativnom avgustu", koji organizuje Omladinski centar "Zdravo da ste", a koji će biti održan od 9. do 29. avgusta u parku "Mladen Stojanović".

Iz "Zdravo da ste" za "Nezavisne" ističu da, kao i prethodnih godina, vlada velika zainteresovanost pojedinaca i udruženja koji žele da svoje vještine i znanja prenose na djecu i mlade.

"Već od polovine juna počelo je interesovanje za ovogodišnji program 'Kreativnog avgusta'. Kroz iskustva iz prethodnih godina u prosjeku dnevno na svakoj od radionica bude uključeno 10-15 učesnika, a tokom cijelog festivala aktivnostima bude obuhvaćeno preko 200 učesnika različitih starosnih grupa", kazali su iz "Zdravo da ste".

Prema njihovim riječima, već u prvoj sedmici festivala zainteresovani će moći da se uključe u radionice izrade muzičkih instrumenata od recikliranih materijala, izrade nakita, face paintinga, oslikavanja babuški, edukativnih radionica na temu mladi i partnerski odnosi te vršnjačkog nasilja i  prve pomoć.

"U periodu od 16. do 28. avgusta slijede radionice crtanja i slikanja za djecu i mlade, kreativne rukotvorine, break dance i moderni balet, fotografija, škola gitare, udaraljke, teatar, DJ radionica te kreativni mikrofon i slikanje velikih formata", rekli su iz ovog centra.

Dodaju da je posljednjog dana, 29. avgusta, planiran završni događaj uz izložbu i muzički program.

Ističu da su ove radionice besplatne i otvorenog tipa te da su ostavili mogućnost da se zainteresovani mogu prijaviti za učešće ranije, odnosno mogu se javiti porukom putem Facebooka i Instagrama ili maila [email protected].  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije