Banja Luka

Policijska stanica i MZ na Laušu do kraja ljeta

Policijska stanica i MZ na Laušu do kraja ljeta
Foto: Srna | Na Laušu sagrađen objekat mjesne zajednice i policijske stanice

Novi objekat mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu je sagrađen, predstoje radovi na spoljašnjem uređenju zajedno sa gradnjom instalacija, a završetak svih radova planiran je za kraj ljeta, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Izgradnja ovog multifunkcionalnog objekta, ukupne vrijednosti 1,33 miliona KM, počela je u martu prošle godine i nakon što bude otvoren, mještani jednog od najmnogoljudnijih gradskih naselja prvi put će dobiti prostorije za razne društvene sadržaje, a policija će se iz iznajmljenih prostorija useliti u svoju stanicu.

"Završeni su svi građevinsko-zanatski, hidrotehnički, elektrotehnički i mašinski radovi u unutrašnjosti i na objektu. Takođe, i fasada je završena u potpunosti", potvrdili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Dodali su da slijedi izrada vanjskih podzemnih instalacija, vode, kanalizacije i struje, i na kraju izrada parternog uređenja i pristupne saobraćajnice te parkinga sa oborinskom kanalizacijom za potrebe novog objekta, za šta su već ugovoreni radovi.

Mještani Lauša moći će ovaj objekat koristiti za razne društvene sadržaje, jer će raspolagati salom od 150 mjesta.

Takođe, u tom objektu biće smještena kancelarija za rad mjesne zajednice, kao i moderna policijska stanica.

Goran Ćikić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 1, rekao je da su mještani ovog naselja zadovoljni što će brzo dobiti novi multifunkcionalni objekat, koji će biti na korist mještanima mjesnih zajednica Lauš 1 i Lauš 2.

"Unutar objekta biće smještena i jedna opštinska prostorija u kojoj će mještani moći da traže neophodna dokumenta, više nećemo morati da odlazimo u centar grada zbog toga", rekao je Ćikić.

Dodao je da nisu dugo čekali da se izgradnja ovog objekta privede kraju, posebno kada se uzme u obzir da se nalazimo u pandemiji virusa korona.

Sanja M., mještanka ovog naselja, kaže da je jedan takav objekat bio neophodan na Laušu, jer ne samo da će stanovnici dobiti novu mjesnu zajednicu i policijsku stanicu, nego će dobiti i mjesto gdje će se moći okupljati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije