Banja Luka

Na Svjetski dan humanosti malu Milicu posjetili u novom domu

Na Svjetski dan humanosti malu Milicu posjetili u novom domu
Foto: Ustupljena fotografija | Na Svjetski dan humanosti malu Milicu posjetili u novom domu

Gradonačelnik Draško Stanivuković je sa Miroslavom Subašićem iz Udruženja „Mozaika prijateljstva“ i Ljubinkom Spasojevićem sa Elta televizije, a povodom Svjetskog dana humanosti, danas ponovo obišao porodicu Tubonjić u Mjesnoj zajednici Kola, čija petnaestogodišnja kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma, ali ovog puta u novoizgrađenom domu.

On je poručio kako je Gradska uprava uvijek spremna da se priključi humanim akcijama i da na taj način pomogne onima kojima je najpotrebnije.

"Sa Udruženjem „Mozaik prijateljstva“, medijskim kućama i našim humanim narodom, sagradili smo kuću jednoj porodici, kojoj je to bilo prijeko potrebno. Iako to nije suštinska, statusom propisana nadležnost grada, mislim da je to naša moralna obaveza, te Banjaluka prelazi dvocifren broj obnovljenih, izgrađenih i saniranih kuća, i kupovine placeva onima kojima je to bilo potrebno", naglasio je Stanivuković.

Miroslav Subašić iskoristio je priliku da zahvali svim ljudima koji su se odazvali humanitarnoj akciji, jer su na taj način pomogli Milici da useli u novi, topli dom.

"Ponovo želim da zahvalim gradonačelniku, predstavnicima Udruženja „Mozaik prijateljstva“ i medijima na još jednoj posjeti, ali i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu", kazao je Ćiro Tubonjić, Miličin otac.

Podsjetimo, Gradska uprava finansijski je podržala izradnju nove kuće porodice Tubonjić, a sredstva su prikupljena od „humanog parkinga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije