Banja Luka

Na javnom uvidu tri regulaciona plana u Banjaluci

Na javnom uvidu tri regulaciona plana u Banjaluci
Foto: Screenshot / Grad Banjaluka | Na javnom uvidu tri regulaciona plana u Banjaluci

BANJALUKA - Iz Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka saopštili su da su, u vremenu od 10. marta do 10. aprila 2020. godine, na javnom uvidu tri regulaciona plana.

Kako se navodi na javnom uvidu je "Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Drakulić".

"Nacrtom plana obuhvaćen je prostor na dva lokaliteta ukupne površine od 3,36 ha, i to: lokalitet 'A' (prostor uz Majevičku ulicu, površini od 1,55 ha) i lokalitet 'B' (prostor uz ulicu Mlađe Đusića, površine 1,81 ha), a odnosi se na područje koje je obuhvaćeno Regulacionim planom stambenog naselja Drakulić i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća, Centar za projektovanje i konsalting 'CPK' Banja Luka – Bulevar Desanke Maksimović broj 2, u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama mjesnih zajednica Petrićevac i Rosulje, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova", navodi se na internet stranici Grada.

Takođe, na javnom uvidu je i "Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana 'Jug 1'".

"Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji je bio obuhvaćen Regulacionim planom 'Jug 1', a nalazi se na uglu Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i Ulice Majke Jugovića i obuhvata zemljište označeno kao k.č. 558/1, 559/1, 559/2, 560, 561, 562/1, 562/2, 563/1, 563/2, 564/1, 564/2, 520/2, 520/6 i 520/3, sve k.o. Banja Luka 5 (n.p.), ukupne površine 0,32 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća, 'Urbis centar' Banja Luka – Bulevar vojvode Stepe Stepanovića broj 101a, u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama Mjesne zajednice Obilićevo 1, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova", navodi se u objavi.

"Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana Poslovne zone Ramići".

"Nacrtom plana obuhvaćen je prostor unutar Poslovne zone Ramići Banja Luka, koji je obuhvaćen Regulacionim planom Poslovne zone Ramići, a odnosi se na zemljište ukupne površine od 2,54 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća, 'Geoput' Banja Luka – Ulica kralja Nikole broj 13, u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama Mjesne zajednice Dragočaj, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova", dodali su iz Gradske uprave.

Nacrti navedenih planova takođe su objavljeni na OVOM LINKU, a za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 10. aprila 2020. godine, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrti biti izloženi ili ih dostaviti, u formi dopisa, Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenju za prostorno uređenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije