Banja Luka

Na ljeto gradnja nove ambulante u banjalučkom naselju Dragočaj

Na ljeto gradnja nove ambulante u banjalučkom naselju Dragočaj
Foto: Grad Banjaluka | Na ljeto radnja nove ambulante u banjalučkom naselju Dragočaj

BANJALUKA - Poslije Petrićevca, ove godine će biti izgrađena još jedna nova ambulanta porodične medicine, i to u Dragočaju, jednom od najgušće naseljenih prigradskih naselja.

Izgradnja nove ambulante u Dragočaju planirana je za ljeto, čime će stanovništvo ovog kraja moći da dobije usluge zdravstvene zaštite u daleko boljim uslovima.

Za buduću ambulantu slijedi izrada potrebne dokumentacije, za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća.

"Po pripremi dokumentacije, pokrenućemo javnu nabavku za izbor izvođača radova i ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, gradnja novog objekta porodične medicine trebalo bi da počne na ljeto", rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Planirano je da nova ambulanta, za koju su sredstva obezbijeđena gradskim budžetom u iznosu od 300.000 KM – bude sagrađena na mjestu stare ambulante u ovom naselju koja se ne koristi decenijama.

Kada je riječ o sadašnjem objektu ambulante porodične medicine u Dragočaju, on je znatno oštećen usljed slijeganja tla, zbog čega je i odlučeno da se gradi novi.

Novi objekat ambulante tokom godine biće otvoren i na Petrićevcu, u okviru višenamjenskog objekta čija je gradnja u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije