Banja Luka

Pratite nas na Google news

Na proljeće izgradnja kružnog toka kod "Lesnine" u Banjaluci

Na proljeće izgradnja kružnog toka kod "Lesnine" u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Na proljeće izgradnja kružnog toka kod "Lesnine" u Banjaluci
N.N.

BANJALUKA - JP Putevi Republike Srpske raspisalo je javnu nabavku za izgradnju velikog kružnog toka na Istočnom tranzitu u Banjaluci, kod "Lesnine", u procjenjenoj vrijednosti od dva miliona KM.

Po izboru izvođača, biće stvoreni uslovi za ulazak u radove na terenu, u trenutku dok se, uporedo s tim, intenzivno radi na pripremi još jednog velikog projekta na ovom prostoru, proširenju postojeće saobraćajnice od "Lesnine" do "Centruma".

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je već pokrenuta izrada tehničke dokumentacije za proširenje ove izuzetno frekventne saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Nova saobraćajnica spajaće dva kružna toka, budućeg kod "Lesnine" i kružnog toka kod "Centruma", a trebalo bi da bude izgrađena sa četiri trake, te pješačkim i biciklističkim stazama.

U okviru pripreme ovog projekta, trenutno se radi na izradi tehničke dokumentacije i rješevanju imovinskih odnosa – ističu u odjeljenju, te dodaju da je za izgradnju ove saobraćajnice planirano dva miliona KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije