Banja Luka

Pratite nas na Google news

Na proljeće izgradnja saobraćajnice od Petrićevca do Motika

Na proljeće izgradnja saobraćajnice od Petrićevca do Motika
Foto: N.N. | Na proljeće izgradnja saobraćajnice od Petrićevca do Motika
Srna

BANJALUKA - Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Banjaluke Slaviša Sandić rekao je Srni da će izgradnja nove saobraćajnice od banjalučkog naselja Petrićevac do naselja Motike započeti na proljeće, a vrijednost ovog projekta iznosi dva miliona KM.

Sandić je naveo da je riječ o prvoj fazi izgradnje ove saobraćajnice, u dužini od 1,2 kilometra, na potezu od takozvanih žutih zgrada na Petrićevcu do objekta "Pavlović tursa" u Motikama.

On je rekao da je projektom predviđena potpuna rekonstrukcija ove saobraćajnice, što podrazumijeva i izgradnju kompletne komunalne infrastrukture.

Prema njegovim riječima, u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na ovoj dionici, a izvođač će radove početi u prvim povoljnim vremenskim uslovima.

Sandić je dodao da će istovremeno početi i radovi centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, tačnije Šargovačke ulice.

Prema njegovim riječima, u naselju Šargovac će biti rekonstruisano 900 metara saobraćajnice, biće urađena i fekalna i oborinska kanalizacija, a vrijednost ove investicije iznosi 954.000 KM.

Sandić je rekao da u ovoj godini slijedi i nastavak izgradnje istočnog tranzita, od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa u naselju Obilićevo, u vrijednosti 1,35 miliona KM.

"Ovaj projekat koji je od izuzetnog značaja za protok saobraćaja u gradu, biće realizovan u saradnji sa `Putevima Republike Srpske`, a do kraja ovog mjeseca biće raspisana javna nabavka za izvođača radova na ovoj dionici", rekao je Sandić.

U naselju Obilićevo će, takođe, u neposrednoj blizini ove dionice biti izgrađen trotoar na novoizgrađenom dijelu istočnog tranzita, koji je pušten u saobraćaj prošle godine, a Grad će za ove poslove izdvojiti 310.000 KM.

Sandić je rekao da će biciklisti i pješaci dobiti nove staze na potezu "Euro benc" pumpe do Rebrovačke crkve, a staza će biti izgrađena između drvoreda, a vrijednost ovog projekta iznosi 350.000 KM.

"Pješačka staza biće izgrađena i u veoma frekventnoj Ulici Milana Rakića u naselju Borik, za što će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 180.000 KM", rekao je Sandić.

Uporedo s tim, u Odjeljenju za saobraćaj i puteve za ovu godinu planiraju nastavak uređenja centralne pješačke zone, koja je započela rekonstrukcijom popularnog "Parkića".

"Riječ je o nastavku ovog projekta, odnosno drugoj fazi izgradnje pješačke staze u Ulici bana Milosavljevića. Za nastavak ovog projekta potrebno nam je 1,2 miliona KM kako bismo mogli nastaviti popločavanje centralne gradske zone granitom", rekao je Sandić.

On je naveo da se u ovoj godini očekuje završetak radova na izgradnji novog Zelenog mosta, ali i početak izgradnje novog mosta u Toplicama.

"Procijenjena vrijednost novog mosta u Toplicama iznosi oko dva miliona KM, a očekujemo da kroz dodatni budžetski zahtjev budu odobrena sredstva i da u maju krenemo sa javnom nabavkom, a u međuvremenu ćemo rješavati imovinsko-pravne odnose i raditi na izradi projektne dokumentacije", istakao je Sandić.

On je rekao da će Banjaluka u ovoj godini dobiti i nove kružne raskrsnice, a već početkom ovog mjeseca očekuje se otvaranje ponuda za izvođača radova za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana "Sirano".

"Očekuje se da bi izgradnja ovog kružnog toka, zavisno od tenderske procedure, trebalo da počene na proljeće", rekao je Sandić.

On je istakao da preduzeću "Putevi Republike Srpske" biti ponuđena saradnja na izgradnji još tri veća kružna toka na području grada, na ukrštanju magistralnog puta Prijedor-Banjaluka, sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljića kod "Lesnine", na ukrštanju Bulevara Milutina Milankovića i Ulice knjaza Miloša, te kružne raskrsnice kod "Hiperkorta" u naselju Lazarevo na ukrštanju magistralnog puta Prijedor-Banjaluka i Ulice Branka Popovića.

U planu Odjeljenja za saobraćaj i puteve je i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Solunske i Isaije Mitrovića, vrijednosti 350.000 KM.

"Tu ćemo morati da uradimo izmjenu regulacionog plana kako bismo mogli pokrenuti javnu nabavku. Tu je i kružna raskrsnica na ukrštanju ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice i kružna raskrsnica Cara Lazara-Krfska ulica, gdje ćemo ovaj posao raditi u povoljnijoj varijanti koja podrazumijeva montažne elemente", Sandić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije