Banja Luka

Pratite nas na Google news

Na teritoriji Banjaluke počinje košenje ambrozije

Na teritoriji Banjaluke počinje košenje ambrozije
Foto: Grad Banjaluka | Na teritoriji Banjaluke počinje košenje ambrozije
N.N.

BANJALUKA - Košenje ambrozije na javnim površinama u gradu počeće 15. jula, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove. Kako ističu iz nadležnog odjeljenja, planom je predviđeno da košenje ove korovske biljke počne prije njenog cvjetanja.

"Akcijom će biti obuhvaćena sva gradska naselja, a kosiće se u više navrata. Ambrozija će biti uklonjena sa oko 70.000 kvadratnih metara javnih površina, a iz gradskog budžeta biće izdvojeno 20.000 KM", rečeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Veliki problem u borbi protiv ove korovske biljke predstavljaju zapuštene privatne parcele gdje Gradska uprava nema nadležnosti da preduzima mjere suzbijanja, kao i poljoprivredne površine, pogotovo nakon žetve.

"Molimo naše sugrađane da nam se priključe u ovoj akciji i da na svojim parcelama unište ambroziju ako je primjete. Takođe, još jednaput apelujemo i na vlasnike zapuštenih parcela da te parcele urede, jer se i tu javlja ambrozija", istakli su u resornom odjeljenju, koji ovu akciju košenja provode u saradnji sa Komunalnom policijom i Odjeljenjem za inspekcijske poslove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije