Banja Luka

Pratite nas na Google news

Na vrtić u Banjaluci čeka više od 2.000 mališana

Na vrtić u Banjaluci čeka više od 2.000 mališana
Foto: N.N. | Na vrtić u Banjaluci čeka više od 2.000 mališana
Nemanja Vukojević

​Na listi čekanja za upis u vrtiće na području grada trenutno je više od 2.000 djece, rekla je Marijana Zrnić, pomoćnica direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Prema njenim riječima, svi kapaciteti u vrtićima su popunjeni i trenutno je upisano 2.289 djece.

"Prošle godine upisano je 130 mališana, a osim toga u okviru konkursa bilo je i 120 mjesta za zabavišne grupe koje realizuju vaspitno-obrazovni rad od 15 do 21 čas", kazala je Zrnićeva.

Dodala je da su najtraženiji vrtići "Kolibri" u Lazarevu, "Plavi čuperak" u Boriku i "Radost" u Kočićevom vijencu.

"Roditelji u ovim mjesnim zajednicama tražili su samo te vrtiće i primarni program i zato je samo toliko djece upisano prošle godine, a ovi vrtići su već prepunjeni", istakla je Zrnićeva.

Javni konkurs o prijemu djece jaslićkog i vrtićkog uzrasta u radnoj 2019/2020. godini ove godine trajaće od 1. do 15. avgusta.

"Još se ne zna tačan broj djece koja će biti primljena ove godine u vrtiće Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", naglasila je Zrnićeva i dodala da su u prošloj godini otvorena dva objekta pa Centar sada raspolaže sa 24 vrtića u gradu.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da je u ovoj godini planirana izgradnja dva nova i rekonstrukcija jednog vrtića, i to u naseljima Centar, Lazarevo i Starčevica.

"Počela je prva faza dogradnje vrtića 'Kolibri' u Lazarevu, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 550.000 KM, planirana je potpuna rekonstrukcija najstarijeg vrtića u gradu 'Ježeva kućica' zajedničkim sredstvima grada i UNDP-a, a na Starčevici bi u prostorijama bivše Gradske razvojne agencije (CIDEA) trebalo da osvane vrtić, za šta je već napisano idejno rješenje", pojasnio je Bilčar.

U nacrtu budžeta grada u ovoj godini planirano je oko 800.000 KM za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju vrtića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije