Banja Luka

Nacrt budžeta za 2019. godinu pred banjalučkim odbornicima 22. novembra

Nacrt budžeta za 2019. godinu pred banjalučkim odbornicima 22. novembra
Foto: N.N. | Nacrt budžeta za 2019. godinu pred banjalučkim odbornicima 22. novembra

BANJALUKA - Nacrt budžeta za iduću godinu će biti u gotovo identičnom rebalansom ovogodišnjeg budžeta, budžetski okviru kao i ovogodišnji budžet bez rebalansa, a okvir će biti povećan za 2,7 miliona KM.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, nakon sjednice Kolegijuma skupštine grada, na kojoj je odlučeno da na sjednici Skupštine  koja će biti održana 22. novembra, bude razmatran nacrt gradskog budžeta za 2019. godinu kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta.

"Tokom ove godine imali smo rast prihoda na pojedinim stavkama, uključujući transfere sa nivoa RS koji se odnose na kapitalne investicije, a to su nova ulica u Šargovcu, vodovodi u Karanovcu, Jagarama i Česmi, nova kružna raskrsnica u Ulici Isaije Mitrovića, te vodovod Pezića polje. Bilo je promjena i na stavci poreza na lična primanja, jer su tokom ljeta promijenjeni zakoni, i tu grad bilježi manji prihod od 1,4 miliona KM",  rekao je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da će se na narednom skupštinskom zasjedanju naći i nova odluka o buci. Prema njegovim riječima, studija o buci je rađena godinu dana i predstavlja sveobuhvatan dokument.

"Izvršena su mjerenja na svim lokacijama na kojima se održavaju javne manifestacije. Odluka bi trebalo da počne sa primjenom ove zime, prvo ekspirementalno do 28. februara 2019. godine, a nakon toga i u konačnoj fazi",  naveo je Radojičić i izrazio uvjerenje da će narednom sjednicom biti ispoštovan godišnji kalendar rada Skupštine što će omogućiti da u decembru bude donesen budžet i svi godišnji planovi za narednu godinu.

Na dnevnom redu 27. sjednice gradskog parlamenta biće 36 tačaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije