Banja Luka

Nadležni dopremaju vodu u banjalučka sela, pridružio im se i gradonačelnik (FOTO)

Nadležni dopremaju vodu u banjalučka sela, pridružio im se i gradonačelnik (FOTO)
Foto: Grad Banjaluka | Nadležni dopremaju vodu u banjalučka sela, pridružio im se i gradonačelnik

Nadležne gradske službe u Banjaluci obilaze teren i dopremaju vodu u cisternama domaćinstvima mjesnih zajednica, koja se usljed visokih temperatura i suša suočavaju sa nestašicom vode.

"Naše službe su na terenu, a i mi sa njima. Obišli smo i domaćinstva u potkozarskim selima kako bismo tamo, gdje je najpotrebnije, dopremili vodu i vidjeli šta je to što još možemo učiniti, posebno jer se radi o domaćinstvima kojima je voda neophodna za napajanje stoke", poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao ovaj dio grada.

Podsjetivši da izazovi sa vodosnabdijevanjem ovog dijela Banjaluke nastaju zbog sistema koji je loše postavljen prije 15 godina, gradonačelnik je istakao da je jedino dugoročno rješenje izgradnja novog sistema.

"Za ovaj sistem potrebno je izdvojiti oko 15 miliona KM, što ćemo uraditi u periodu koji je pred nama. Od nedjelje očekujemo stabilizaciju situacije kada je u pitanju problem vodosnabdijevanja, a do tada pozivam sve na strpljenje, jer činimo sve što je u našoj moći", rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije