Banja Luka

Nagrađeni najbolji banjalučki srednjoškolci

Nagrađeni najbolji banjalučki srednjoškolci
Foto: N.N. | Nagrađeni najbolji banjalučki srednjoškolci

BANJALUKA - Najbolji učenici iz 17 banjalučkih srednjih škola dobili su danas nagrade koje im je povodom školske slave, Svetog Save, uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Najbolji banjalučki srednjoškolci su na svečanosti u Banskom dvoru dobili novčanu nagradu od po 200 KM i knjigu "Starostavne goraždanske knjige", autora Biljane Samardžić.

Radojičić je rekao da su danas nagrade dobili predstavnici svih 17 banjalučkih javnih i privatnih srednjih škola - iz svake po jedan, a iz Gimnazije, zbog međunarodnog IB programa, dva.

"Među desetak hiljada srednjoškolaca u Banjaluci tu je 18 najboljih. Izuzetan je uspjeh u takvoj konkurenciji biti najbolji, za šta im čestitam", poručio je Radojičić i naglasio da su svetosavske nagrade način za odavanje priznanja najboljim đacima, koji su budućnost Republike Srpske.

On je podsjetio i da veliki broj srednjoškolaca, odnosno njih 1.186, ostvaruje pravo na gradske stipendije po osnovu uspjeha, socijalnog statusa ili deficitarnih zanimanja, te da među srednjoškolcima ima i najboljih sportista, koje grad takođe stipendira.

"Kada saberemo školske i sportske stipendije, to je oko milion KM godišnje podrške onima koji su najbolji u svojoj generaciji", zaključio je Radojičić.

Učenik Građevinske škole Aleksandra Škorić istakla je da Svetosavska nagrada predstavlja lijep podsticaj za nastavak školovanja.

"Ova nagrada je podsticaj da nastavimo da se trudimo i još više ulažemo u sebe i svoje znanje", rekla je Škoeićeva.

Učenik Katoličkog školskog centra Ivan Petrušinski rekao je da je današnja nagrada pokazatelj da su trud i rad, kroz svih 13 godina obrazovanja, na cijeni.

"Ako se trudimo i radimo na kraju dobijamo uspjehe. Zato sam zahvalan svima koji su nam ovo omogućili", istakao je Petrušinski.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je juče nagrade i najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola u ovom gradu.

Na svečanosti u Banskom dvoru, najbolji banjalučki osnovci juče su dobili novčanu nagradu od po 150 KM i poklon knjigu "Starostavne goraždanske knjige", autora Biljane Samardžić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije