Banja Luka

Najljepša slika otišla u svijet - održan prvi "Mozzart Banjaluka Maraton"

Najljepša slika otišla u svijet - održan prvi "Mozzart Banjaluka Maraton"
Foto: N.N. | Najljepša slika grada otišla u svijet - održan prvi "Mozzart Banjaluka Maraton"

BANJALUKA - Proteklog vikenda u gradu na Vrbasu uspješno je održan prvi "Mozzart Banjaluka Maraton" na koji se prijavilo oko 500 takmičara. Učešće su uzeli brojni trkači iz cijele BiH, zemalja regiona i svijeta.

Ni kiša, koja je neprestano padala, nije ih spriječila da istrče još jednu trku u karijeri i okite se još jednom medaljom. Najuspješniji u muškoj kategoriji bio je Žarko Jovanović iz Modriče, a u ženskoj Zoe Hemel iz Francuske.

Organizatori ističu da su zadovoljni kako je protekao prvi "Mozzart Banjaluka Maraton" i zahvaljuju se na podršci generalnom spoznoru.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da smo uz sebe imali kompaniju koja je na jedan divan način prepoznala našu priču o prvom maratonu u Banjaluci - kada drugi to nisu, oni jesu i u to ime bih želio da se zahvalim kompaniji Mozzart", kaže direktor prvog "Mozzart Banjaluka Maratona", Vladimir Selec.

Pobjednik maratona je stazu dugu 42,2 km istrčao za 2:51,28, a pobjednica za 2:58.10 sata.  Osim u maratonu, trkači su učestvovali i u polumaratonskoj, trci na pet i deset kilometara, štafetnoj i "fun run" trci.

Ovogodišnji maraton obilježilo je i učešće nekoliko specifičnih trkača, poput djeda Vlade koji ima 85 godina, a ni zdravstveni problemi nisu ga spriječili da dođe do još jedne medalje. Zaštitno lice maratona bio je Miladin Dragojević, slijepi trkač iz Čelnica. Učestovalo je i dvoje slijepih trkača iz Srbije, ali i jedan mladi bračni par iz Švedske koji je trčao da svojom bebom u kolicima koja je na stazi proslavila svoj prvi rođendan.

Osim novčane podrške, generalni sponzor obezbijedio je i simbolične nagrade trkačima koji su osvojili prva tri mjesta u maratonskoj trci i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Iako to nije bila njihova obaveza, kompanija Mozzart je oduševila javnost kada su odlučili da obezbijede još jedan dodatni poklon. Naime, pobjedniku trke na 10 kilometara, Mlađenu Samardžiću poklonili su laptop, a ovaj gest regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću ga je oduševio jer je, kaže, student i laptop mu je zaista potreban.

"Sa velikim zavodoljstvom smo podržali organizovanje prvog 'Mozzart Banjaluka Maratona'. Smatramo da je u pitanju manifestacija koja promoviše zdrav život, ali i naš grad u naboljem svjetlu. Drago nam je što smo svojim potezima obradovali brojne trkače kojima želimo još mnogo uspješnih trka", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije