Banja Luka

Najmlađi Banjalučani obilježili dječiju Novu godinu

Najmlađi Banjalučani obilježili dječiju Novu godinu
Foto: N.N. | Najmlađi Banjalučani obilježili dječiju Novu godinu

BANJALUKA- Gradonačelnik Banjaluka Igor Radojičić danas je čestitao djeci Novu godinu na tradicionalnoj svečanosti na Trgu Krajine, poželivši najmlađima srećno i mirno djetinjstvo, te da im vlasti obezbijede dobre škole i vrtiće, kao i dobre uslove za život.

On je naveo da je u Banjaluci u toku novogodišnji program, podsjetivši da je sinoć u centru Banjaluke na Trgu Krajine nekoliko hiljada Banjalučana bilo na koncertu Marije Šerifović.

"Vjerujem da će i večeras kada nastupaju Jelena Tomašević i `Crvena jabuka` biti mnogo razdraganih Banjalučana i naših gostiju, a i sutra 1. januara naravno kada je na programu Aleksandra Prijović", rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da je protekla godina godina bila uspješna za Banjaluku, pogotovo ako se uzme u obzir da je bilo više poslova i ulaganja nego 2018. godine.

"Imamo pozitivan trend što je izuzetno značajno. Banjaluka ima uspon po svim pokazateljima, povećan broj zaposlenih - više od 75.000 prvi put. Parametri u trgovini i u građevinarstvu i u drugim segmentima su rastući, u javnim investicijama", rekao je Radojičić.

On je naglasio da uz sve političke turbulencije Banjaluka, ipak, napreduje, te naveo da očekuje u narednoj godini bude nastavljen trend rasta u svim parametrima.

Program dječije Nove godine održan je u "Zimskoj varoši" na Trgu Krajine, a počeo je pjesmom u izvođenju mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića.

Književnik za djecu Jovo Čulić kazivao je poeziju i razgovarao sa mališanima, nakon čega je uslijedila predstava "Djeda Mrazova ženidba", koju je izvelo Gradsko pozorište Jazavac i nastup Đurđevdanske zvjezdice Elene Kesić iz Banjaluke.

Doček dječije Nove 2020. godine upriličen je, kao i ranijih godina, uz Djeda Mraza, svečano odbrojavanje i puštanjem stotinu šarenih balona.

Banjalučani i turisti imaju priliku da posjete "Zimsku varoš" na Trgu Krajine, koja nudi bogat turistički i gastronomski sadržaj, kao i dječiji program uz veliko klizalište. /kraj/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije