Banja Luka

Nakon "Art dvorišta", otvorena i "Art terasa"

Nakon "Art dvorišta", otvorena i "Art terasa"
Foto: N.N. | Nakon "Art dvorišta", otvorena i "Art terasa"

BANJALUKA - Nakon prošlogodišnjeg otvaranja "Art dvorišta", u utorak naveče u okviru Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci otvorena je i "Art terasa", nova kamerna scena ove ustanove.

U pitanju je prostrana terasa kapaciteta do 80 sjedećih mjesta koja se nalazi na prvom spratu Banskog dvora, a koja će prevashodno biti namijenjena za organizaciju književnih promocija i koncerata umjetničke muzike.

"Banski dvor kroz otvaranje 'Art terase' i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom novog koncepta rada koji pored organizacije reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastititoj produkciji podrazumijeva i pokretanje novih prostora i scena za kulturne namjene", kazao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora.

Dodao je da upravo zahvaljujući pokretanju novih scena kao što su "Art dvorište" i "Art terasa" ustanova koju vodi jedna je od rijetkih iz oblasti kulture koja neće praviti ljetnu pauzu, već kontinuirano priređivati programske aktivnosti i u ljetnom periodu.

Nakon što je Matović kratkim pozdravnim govorom svečano otvorio "Art terasu", u umjetničkom dijelu programa nastupio je banjalučki saksofonista i džez muzičar Albert Bojan Savić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije