Banja Luka

Nataša Zrnić novi v.d. direktora Osnovne škole "Branko Radičević"

Nataša Zrnić novi v.d. direktora Osnovne škole "Branko Radičević"
Foto: N.N. | Nataša Zrnić novi v.d. direktora Osnovne škole "Branko Radičević"

Direktorica Osnovne škole "Branko Radičević" Darija Mićić, kadar Demosa, razriješena je dužnosti, a kao vršilac dužnosti direktora ove škole s najvećim brojem učenika u RS imenovana je Nataša Zrnić iz Ujedinjene Srpske.

Mićićeva je u razgovoru za "Nezavisne" u petak rekla da je nakon isteka mandata od četiri godine, formalno razriješena dužnosti, te da ova velika škola ima novog v.d. direktora.

"U četvrtak je bila primopredaja, ja sam na godišnjem odmoru, a u školi sjedi nova direktorica, koja je kadar Ujedinjene Srpske", rekla je Mićićeva u petak.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS su rekli da je Vlada RS na 42. sjednici, održanoj 17. oktobra, donijela rješenje o prestanku dužnosti direktora Osnovne škole "Branko Radičević" Darije Mićić, nakon isteka četvorogodišnjeg mandata.

"Na istoj sjednici Vlada RS donijela je i rješenje o imenovanju Nataše Zrnić, diplomiranog pedagoga, za vršioca dužnosti direktora ove škole na period do 90 dana, dok se ne sprovede konkursna procedura za izbor direktora u skladu sa zakonom", kazali su u Ministarstvu.

Slobodan Stanarević, predsjednik Gradskog odbora Demosa, kaže da je Mićićeva kvalitetno odavaljala svoj posao te da je uz školu bila kada je bilo najteže.

"Darija je vodila školu kada je to bilo najteže, kada su djeca išla u tri smjene. Sada kada je škola dobila nove učionice, postavljen je v.d. i smatram da to nije fer", rekao je Stanarević.

Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, nije htio ni potvrditi ni negirati da je na mjesto v.d. direktora došao kadar ove partije te je naznačio da na republičkom nivou Ujedinjena Srpska ima pravo na određeni broj škola.

"Kada je riječ o Banjaluci, imali smo razgovore s gradonačelnikom i drugim koalicionim partnerima, gdje i u kojim školama će biti naši direktori", rekao je Petković.

Dodao je da nije sporno da je ovoj političkoj partiji ova velika škola izuzetno zanimljiva, te da su u koalicionim pregovorima tražili da na mjestu v.d. direktora škole "Branko Radičević" bude kadar Ujedinjene Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije