Banja Luka

Pratite nas na Google news

"Nektar Color Fun Run" trka obojila Banjaluku

"Nektar Color Fun Run" trka obojila Banjaluku
Foto: N.N. | "Nektar Color Fun Run" trka obojila Banjaluku
N.N.

BANJALUKA - Trka "Nektar Color Fun Run" održana je večeras u Banjaluci u sklopu "Vivia Run&More Weekend" festival, koji je počeo ranije danas.

"Nektar Color Fun Run" je, kako su naveli organizatori, najšarenija i najurbanija trka u okviru festivala, a ima humanitarni karakter i održava se pod sloganom "Tvoj korak za njihov osmijeh".

Trkačku atmosferu podigli su Mirela i Laka koji su se pred početak trke pojavili na bini i na svoj autentičan način pozdravili učesnike najzabavnije trke na festivalu.

Brojni Banjalučani, gosti i učesnici drugih trka istrčali su 2,5 kilometra tokom kojih su ih volonteri i navijači posipali organskim bojama, a za odličnu atmosferu bili su zaduženi i volonteri na pet muzičkih punktova.

Na cilju su ih ponovo dočekali Laka i Mirela koji su dodatno obojili atmosferu s nekim od svojih najveselijih hitova.

Color Fun Run Party nastavljen je koncertom sjajnog regionalnog benda Queen Real Tribute, koji izvode hitove jednog od najuticajnijih bendova na svijetu.

Sav novac od kotizacija biće doniran Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banjaluka, Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu  Zvjezdice" i Udruženju za pomoć osobama s autizmom "Djeca svjetlosti".

Centralni događaj je u subotu, kada od devet časova startuje polumaraton te trke na 10 i pet kilometara. Od 13 časova je Bambini maraton, a potom slijede svirke na Kastelu. Kako je navedeno, banjalučkim ulicama trčaće više od 7.000 ljubitelja zdravih navika, a očekuje se da festival posjeti oko 20.000 ljudi.

Amel Tuka, najbolji atletičar BiH, je promoter polumaratona, na kojem će učestvovati 43 elitna trkača iz 30 zemalja, sa tri kontinenta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije