Banja Luka

Nema prodaje karata u Banjaluci do sjednice Skupštine

Nema prodaje karata u Banjaluci do sjednice Skupštine
Foto: Velibor Tripić | Nema prodaje karata u Banjaluci do sjednice Skupštine

BANJALUKA - Usaglašeno je da se karte u javnom prevozu ne prodaju do sjednice Skupštine , koja će biti 29. juna, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon sastanka sa rukovodstvom gradskih odbora stranaka koji učestvuju u radu Skupštine grada i prevoznika.

"Dogovorili smo se da u ponedjeljak sve političke partije iznesu svoje stavove. Do naredne sjednice gdje smo predložili izmjene cjenovnika za radničke i pojedinačne karte, o kojima trebamo raspravljati i povećanju, a ove da grad preuzme na sebe, što nas opet mnogo košta. Za sada imamo podršku PDP-a SDS-a, SPS-a "Banjaluke zove" i  "Demos". Ostaje da čujemo stav SNSD-a, Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije", kazao je Stanivuković.

On je rekao da je ovo jedan od težih sastanaka.

"Imate 70 odsto rast cijena goriva, a u javnom prevozu gorivo je sve. Bilo je potrebno više od dva sata razgovora o tom problemu. Za javni prevoz do sad smo dali preko dva miliona, ali sada više nemamo ni marke", rekao je Stanivuković.

Ističe da imaju velikih problema u vezi sa prevoznicima do platoa Manjače. 

"Prevoznik 'Aldemo' hoće da raskine ugovor. Dužni smo da iznađemo rješenje. Moglo se polemisati u javnom prevozu u martu i aprilu, ali ne i u maju, a pogotovo u junu Isplatili smo sve, ali za juni nemam sredstava. Ovo je zaista alarmantno stanje", kazao je on.

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", je rekao da, iako danas nisu postigli dogovor, imaju nagoveštaj da bi se u ponedjeljak moglo doći do rješenja.

"Ako ne dođe do toga ići ćemo na obustavu saobraćaja. Niko od nas nema pravo da dalje gura preduzeća u propast, i moraćemo pristupiti mjeri zaustavljanja prevoz. Gradonačelnik je obećao da će pronaći sredstva da nam se isplati obećana sredstva za juni", kazao je Mijić.

Dodaje da i dalje ostaju pri tome da će podnijeti teret poskupljenja, a da poskupljenje ide za nekih 25 odsto, te da grad subvencioniše prigradske linije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije