Banja Luka

Nesavjesni vozači igralište koriste kao parking

Nesavjesni vozači igralište koriste kao parking
Foto: N.N. | Nesavjesni vozači igralište koriste kao parking

BANJALUKA - Nesavjesni vozači kao parking koriste dječje igralište koje se nalazi na Bulevaru vojvode Momčila i time ugrožavaju mališane u njihovoj igri.

Ogorčeni roditelji kažu da djecu dovode na to igralište jer je zaklonjeno od ulice i time bi trebalo da bude sigurnije i bezbjednije za igru njihovih mališana, što sada nije slučaj.

Vozači se na igralište parkiraju naročito u poslijepodnevnim časovima, iako je naznačeno da je parkiranje zabranjeno.

"Nerijetko dođemo i u sukob s vozačima, zbog njihovog nepropisnog parkiranja i ugrožavanja bezbjednosti mališana", kažu roditelji.

Dodaju da su zvali i komunalnu policiju, koja ponekad izađe na teren, a nekad i ne, te smatraju da to nije trajno rješenje, jer nesavjesni vozači i dalje svakodnevno dolaze i nepropisno parkiraju.

"Ovaj problem treba trajno riješiti. Jedan od načina bi bio da se postave teški predmeti kako bi onemogućili ulaz na igralište ili da komunalna policija svakodnevno obilazi igralište", zaključila je Biljana R., majka jednog dječaka.

U Gradskoj upravi rekli su da su upoznati s ovim problemom i da je komunalna policija izlazila na lice mjesta, fotografisala nepropisno parkirane automobile i izdala prekršajne naloge u visini od 40 KM.

U Gradskoj upravi su dodali da će kontrole biti nastavljene i dalje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije