Banja Luka

"Nezavisne" saznaju: Veliki kadrovski rezovi u Gradskoj upravi Banjaluka

"Nezavisne" saznaju: Veliki kadrovski rezovi u Gradskoj upravi Banjaluka
Foto: N.N. | "Nezavisne" saznaju: Veliki kadrovski rezovi u Gradskoj upravi Banjaluka

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić napravio je ovih dana veliki rez unutar gradskih službi, uvodeći "svježu krv" u neke od najvažnijih gradskih službi, saznaju "Nezavisne".

Prema našim saznanjima, najveće promjene zahvatile su Odjeljenje za komunalne poslove, koje vodi načelnik Petar Bilčar.

U jedan od najvažnijih gradskih resora postavljeni su mahom mlađi kadrovi u nastojanju da se ubrzaju procesi i efikasnije organizuje posao.

Tako je na čelo novoformiranog Odsjeka za komunalne naknade, pravne i stručne poslove postavljena Jelena Račić, dok će mladi inženjer Branko Mišić ubuduće voditi Odsjek za investicije i održavanje, koji slovi za jedan od najzahtjevnijih resora, budući da se bavi ključnom komunalnom infrastrukturom, poput kanalizacije i vodovoda.

Pored njih, za šeficu novog Odsjeka za obračun komunalne naknade postavljena je Ljiljana Rakić, koja je, kao i njene kolege, i do sada bila zaposlena u Odjeljenju za komunalne poslove.

Istovremeno, do kadrovskih rezova je došlo i u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj, koji vodi načelnik Radenko Laketić.

Tako je s mjesta šefice Odsjeka za saradnju s investitorima i poslovne zone skinuta Verica Kunić, nekadašnja šefica gradskog urbanizma u vrijeme gradonačelnika Dragoljuba Davidovića.

Na njenu poziciju došao je Srđan Mijatović, koji je dosad takođe radio u tom odjeljenju.

Na poziciju šefa Odsjeka za strateško planiranje, javno-privatno partnerstvo i pripremu projekata postavljen je Dejan Todorović. Ovu poziciju dosad je zauzimao Vojin Marić.

"Od dolaska aktuelne gradske administracije ovo je druga krupanija kadrovska rokada. Cilj je, najprije, da se unaprijedi rad nekih od ključnih gradskih odjeljenja, a posebno komunalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, s obzirom na to da su pred gradskim vlastima krupni izazovi kad je riječ o otvaranju novih poslovnih zona i energičnijeg privlačenja investitora", tvrde naši izvori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije