Banja Luka

Nikodijević: Bratimljenje Beograda i Banjaluke kruna saradnje

Nikodijević: Bratimljenje Beograda i Banjaluke kruna saradnje
Foto: Image by Djordje Jovanovic from Pixabay | Nikodijević: Bratimljenje Beograda i Banjaluke kruna saradnje

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da između Beograda i Banjaluke postoje tradicionalne veze i da je bratimljenje dva grada kruna saradnje.

Skupština grada Beograda usvojila je danas odluku o bratimljenju Beograda i Banjaluke.

Obrazlažući na sjednici Skupštine grada Beograda odluku o bratimljenju dva grada, Nikodijević je ukazao na prijateljske, ali i rodbinske i poslovne veze, tako da saradnja dva grada postoji i mimo administrativne i zvanične saradnje.

On je napomenuo da je, otkad postoji institucija bratimljenja, Beograd ostvario bliske i bratske odnose sa tridesetak gradova u čitavom svijetu, na različitim kontinentima, a proteklih decenija postoji izražena potreba da takav jedan sporazum potpiše i sa Banjalukom.

Nikodijević je rekao da su Beograd i Banjaluka posljednjih godina intenzivirali kontakte, naročito u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, a na vrlo visokom nivou počeli i sa razmjenom privrednih delegacija, objavljeno je na sajtu Skupštine Grada Beograda.

"Počinjemo da realizujemo i zajednički nastup na trećem tržištu, te je bratimljenje kruna saradnje, na veliko oduševljenje ljudi iz Republike Srpske, a verujem i Beograđana", dodao je Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije