Banja Luka

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića
Foto: Srna | Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

BANJALUKA - Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka podnio je danas u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi, a na štetu gradskog budžeta, odnosno građana.

On je nakon podnošenje prijave protiv Stanivukovića rekao da će ići u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, gdje će podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor nad isplatom plata zaposlenim u Kabinetu gradonačelnika.

"Time ću zaokružiti ovu priču u vezi sa platama, prepustiti nadležnim institucijama da rade svoj posao i nakon toga ćemo imati epilog", istakao je Ninković.

Kako je kazao, nakon što završi zvaničnu komunikaciju sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS na isti način će, u vidu lične krivične odgovornosti, ići i prema ovlaštenim potpisnicima jer su, kako je rekao, zloupotrijebili ovlaštenja koja su dobili od gradonačelnika.

Ninković je naveo da će naredne sedmice zakazati kolegijum Skupštine grada Banjaluka, te je kazao da je Kolegijum taj koji utvrđuje prijedlog dnevnog reda i datum sjednice Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije