Banja Luka

"Nova generacija" proslavila deseti rođendan

"Nova generacija" proslavila deseti rođendan
Foto: N.N. | "Nova generacija" proslavila deseti rođendan

Dnevni centar za djecu u riziku "Nova generacija" danas je proslavio deceniju postojanja i tom prilikom su predstavili postignute rezultate koji pokazuju da je više od 700 djece koristilo njihove usluge tokom ovih deset godina.

Saša Risojević, psiholog i direktor Dnevnog centra za djecu u riziku "Nova generacija", kaže da je tokom prethodnih deset godina podijeljeno i više od 60.000 obroka.

"Osim toga, preko 35.000 donacija je uručeno djeci i porodicama. Takođe, pričamo i o tome da je obavljeno oko 12.500 razgovora sa djecom i organizovano radionica", kazao je Risojević.

Kako kaže, manifestaciji obilježavanja deset godina prisustvovale su i partnerske organizacije "Save the Children, Centar za socijalni rad, kao i gradonačelnik Draško Stanivuković. Posađena su i četiri drveta kao simbol porodice koja raste i razvija se u Dnevnom centru.

"Pričali smo i o tome da će grad u narednom periodu izdvojiti dodatna sredstva za uslugu za prostorije prihvatne stanice, kako bi ta usluga nastavila da funkcioniše i u budućnosti", istakao je Risojević.

Ističe da su razgovarali i tome na koji način djeca u ovom centru mogu da dobiju dodatnu podršku od strane grada.

U sklopu manifestacije postavljena je i izložba fotografija koja prikazuje 10 godina postojanja Dnevnog centra.

Usluge koje pruža "Nova generacija" su redovna ishrana, četiri obroka dnevno, podrška u učenju, savjetodavni rad, grupne edukativne radionice usmjerene na razvoj kapaciteta djece i njihovih roditelja, te donacije hrane, higijene i odjeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije