Banja Luka

Nova kanalizacija stiže u Banijsku ulicu u Banjaluci

Nova kanalizacija stiže u Banijsku ulicu u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Nova kanalizacija stiže u Banijsku ulicu u Banjaluci

Gradnja nove kanalizacione mreže počela je danas u Banijskoj ulici u banjalučkom naselju Petrićevac, uporedo sa radovima na sanaciji ove saobraćajnice koja je trpjela veliko saobraćajno opterećenje tokom gradnje novog puta u pravcu Motika.

Iz Gradske uprave su saopštili da je ova ulica na Petrićevcu, zajedno sa Ljevčanskom, služila je kao servisna saobraćajnica prilikom prošlogodišnje izgradnje novog puta u pravcu Motika i pretrpjela je značajna oštećenja.

"Pošto nismo u tom trenutku imali dovoljno sredstava, u dogovoru sa mještanima ove ulice odlučili smo da zajedno krene i izgradnja kanalizacije i sanacija saobraćajnice", izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke koji je danas obišao gradilište.

Biće izgrađeno oko 400 metara kanalizacije, nova saobraćajnica  i izlaz na modernizovanu ulicu Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Siniša Šteković, jedan od mještana, kazao je da je za stanovnike ove ulice bilo od izuzetne važnosti da se obnove put i kanalizacija.

"Ranije, dogovorili smo sa Gradskom upravom da se, pred puta, uradi i nova kanalizacija, a dogovor je, kako se može vidjeti, u potpunosti ispoštovan. Na red je došla naša ulica, u kojoj ima puno kuća i stanovnika, tako da nam je ovaj projekat od izuzetnog značaja", rekao je Šteković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije