Banja Luka

Nova saobraćajnica i kružni tok u centru Banjaluke

Nova saobraćajnica i kružni tok u centru Banjaluke
Foto: Gradska uprava | Nova saobraćajnica i kružni tok u centru Banjaluke

Izgrađena je moderna saobraćajnica i kružna raskrsnica u cilju rasterećenja saobraćaja u ulicama Vuka Karadžića, Svetozara Markovića i Jovana Dučića, te povezivanju ulica Jovana Dučića i Prvog krajiškog korpusa.

Kako je istakao gradonaćelnik Draško Stanivuković, ovo je još jedna potpuno modernizovana ulica, sa novoizgrađenom saobraćajnicom i kružim tokom koji spaja ulice Jovana Dučića i Prvog krajiškog korpusa.

"Na ovaj način završavamo ciklus od deset ulica sa dužinom preko pet kilometara u užem centru grada i preko 50 modernizovanih ulica na tertioriji cijelog grada", poručio je on.

Kako ističu iz Gradske uprave, izgradnjom navedene javne komunlane infrastrukture riješen je dugogodišnji saobraćajni problem na predmetnoj lokaciji.

"U proteklom periodu u okviru investicionog održavanja, dio saobraćajnice u Ulici Jovana Dučića dobio je novi asfalt, koji je sada povezan sa novom saobraćajnicom i kružnom raskrsnicom" istakli su oni.

Iz Gradske uprave podsjećaj da se u proteklom periodu mnogo radilo na modernizaciji saobraćajnica, pa je tako okončana modernizacija glavne saobraćajnice od Palasa do Banskog dvora, ali i Ulica Od Zmijanja Rajka kroz Srpske Toplice.

"Pored toga, novi asfalt postavljen je i na glavnoj gradskoj saobraćajnici, na dionici od Solunske do Bulevara cara Dušana i u Ulici Patre, na dijelu od kružnog toka do Ulice kralja Petra I Karađorđević, kao i u Ulici Boška Tošića, te još oko 50 modernizovanih ulica na teritoriji cijelog grada", zaključili su iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije