Banja Luka

Nova saobraćajnica u Šargovcu - bolji uslovi za život 8.000 mještana

Nova saobraćajnica u Šargovcu - bolji uslovi za život 8.000 mještana
Foto: Aleksandar Čavić | Nova saobraćajnica u Šargovcu - bolji uslovi za život 8.000 mještana

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorili su u petak novoizgrađenu dionicu centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac u koju je uloženo 1,1 milion KM iz gradskog budžeta.

Dodik je rekao da realizacija ovog projekta pokazuje napredak Banjaluke i govori da je RS na dobrom putu, stabilna i sigurna u okvirima BiH.

"Gradska vlast radi dobar posao u Banjaluci, koja se sve više ekonomski i u svakom drugom pogledu razvija", rekao je Dodik.

Radojičić je istakao da otvaranje ovog puta govori da Šargovac postaje istinski dio Banjaluke, a ne više samo prigradsko naselje.

Otvaranju puta su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, narodni poslanik i predsjednik SPSa Goran Selak, , koji je uputio inicijativu i stalno se zalagao za rješenje ovog problema, te predstavnici političkih partija iz RS i brojni građani.

Izgradnja ove druge dionice centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac počela je u martu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojen 1,1 milion KM.

Nova dionica Šargovačke ulice dugačka je oko 900 metara, a moderna saobraćajnica opremljena je kompletnom infrastrukturom sa pješačkim stazama. Izvođač radova bilo je preduzeće "Građenje Đurić".

Prošle godine urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno milion KM.

Darko Milošević, odbornik u Skupštini grada, rekao je da je puštanjem u saobraćaj novoizgrađene Šargovačke ulice konačno riješen višedecenijski problem velikog dijela grada i naglasio da je ovo veliki dan za ovo naselje.

Milošević je istakao da je veliku podršku Šargovac imao i od Željke Cvijanović, predsjednice RS, koja je kao tadašnji premijer prihvatila ovu inicijativu, a Vlada RS je uputila značajnu finansijsku podršku za gradnju prve faze ove ulice.

"Hvala i Gradskoj upravi sa Igorom Radojičićem na čelu, koji su nastavili posao ravnomjernog razvoja grada i koji su ovim učinili zaista mnogo za naše naselje i za grad. Zahvalnost dugujemo i izvođačima radova koji su na vrijeme i kvalitetno odradili posao", istakao je Milošević.

Nova dionica Šargovačke ulice, poput prve, široka je šest metara, sa oborinskom i fekalnom kanalizacijom, rasvjetom te obostranim trotoarima, čime je oko 8.000 stanovnika ovog prigradskog brzorastućeg naselja dobilo bolje životne uslove.

Mještani Šargovca izrazili su zadovoljstvo što se konačno rješavaju problemi koji dugo godina muče stanovnike ovog naselja.

"Dobili smo modernu saobraćajnicu i Šargovac postaje jedno prepoznatljivo i poželjno mjesto za život", istakli su mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije