Banja Luka

Nova zgrada za Mjesnu zajednicu i Policijsku stanicu na Laušu

Nova zgrada za Mjesnu zajednicu i Policijsku stanicu na Laušu
Foto: N.N. | Nova zgrada za Mjesnu zajednicu i Policijsku stanicu na Laušu

BANJALUKA - Izgradnja zgrade Mjesne zajednice i Policijske stanice na Laušu počela je danas na lokaciji nekadašnje Mjesne zajednice, na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kaže da se radi o potpuno novom objektu, u kojem će biti smješten objekat dvije mjesne zajednice Lauš 1 i Lauš 2, i policijska stanica Lauš.

„Riješava se dugogodišnji problem, trenutno dvije velike mjesne zajednice nemaju svoj prostor, a sada će dobiti moderan prostor“, kazao je Radojičić.

Dodaje da je rok za izgradnju šest mjeseci, a za dva mjeseca će raspisati tender za završne radove.

„Radovi su u vrijednosti od oko 900.000 KM, a u budžetu je obezbjeđen novac i za 2019. godinu oko 400.000 KM za završetak radova. Treba istaći da izgradnju ovog prostora sufinansiraju Grad Banjaluka i MUP RS“, rekao je Radojičić.

Ističe da će na gotovo istoj lokaciji za dva dana, u petak, početi izgradnja kružnog toka kod restorana „Sirano“ čime će se značajno rasteretiti saobraćaj na Laušu.

Dalibor Ivanić, načelnik uprave Policije Banjaluka, rekao je da je ovakav prostor bio izuzetno potreban, jer se policijska stanica Lauš do sada nalazila u improvizovanim prostorijama.

„Izgradnjom ovog modernog objekta izgradiće se preduslovi da pripadnici policije efikasnije obavljaju svoje zadatke“, rekao je Ivanić.

Predsjednici savjeta Mjesne zajednice Lauš 1 i Lauš 2 saglasni su da iako je Lauš administrativno podijeljen na dvije mjesne zajednice po svim pitanjima od značaja su nedjeljiva cjelina.

Nebojša Matić, predsjednik Mjesne zajednice Lauš I, rekao je da će u ovom prosotru biti smještena i konferencijska sala od 150 mjesta, kancelarija sekretara boračke populacije i matični ured.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije