Banja Luka

Nove teretane na otvorenom u Česmi i Obilićevu

Nove teretane na otvorenom u Česmi i Obilićevu
Foto: N.N. | Nove teretane na otvorenom u Česmi i Obilićevu

Mještani Obilićeva i Česme dobili su teretane na otvorenom. Radovi su uspješno okončani ovih dana, i nova mjesta za vježbanje na otvorenom su dostupna i stanovnicima ovih naselja.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac kazao je da je u obje teretane postavljeno po 12 fitnes sprava, koje će biti na raspolaganju stanovnicima ovih naselja.

Teretana u Obilićevu nalazi se kod novog mosta uz nedavno izgrađeno novo košarkaško igralište, a u Česmi – kod fudbalskog stadiona „Rekreativo“.

-Upravo kod određivanja lokacija, vodilo se računa da su to mjesta gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca – naglasio je Banjac i dodao da je izgradnja teretana planirana i za narednu godinu.

Prema njegovim riječima, dogodine će nove teretane na otvorenom najvjerovatanije biti instalirane u Priječanima kod područne škole i u Rakovačkim barama, u blizini dječijeg igrališta.

-Razmotrićemo još neke opcije, ali trenutno za ove dvije lokacije je izvjesno da će dobiti novi sadržaj za vježbanje na otvorenom – zaključio je Banjac.

U gradu već postoje teretane na nekoliko lokacija, i to: u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu i u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra Akvana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije