Banja Luka

Pratite nas na Google news

Novi krovovi za bolje uslove rada

Novi krovovi za bolje uslove rada
Foto: N.N. | Novi krovovi za bolje uslove rada
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Škola učenika u privredi i Centar "Zaštiti me" za desetak dana dobiće nove krovove, u okviru obnove obrazovnih ustanova kojim će biti riješeni višegodišnji problemi s prokišnjavanjem ovih objekata.

Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, istakao je da je za ove radove iz gradskog budžeta izdvojeno 60.000 KM.

"Nadamo se da će i vremenski uslovi dozvoliti da radovi budu završeni što prije", kazao je Banjac.

Zorica Kuzmanović-Vasilić, direktorica Centra "Zaštiti me", rekla je da su u ovoj ustanovi zadovoljni dinamikom radova i da bi uskoro trebalo da dobiju novi krov.

"Ono što je najvažnije je da u narednu godinu ulazimo s novim krovom, jer je postojeći bio dosta oštećen i bilo je nepohodno da ga zamijenimo", dodala je Kuzmanović-Vasilićeva.

Kroz zajednička ulaganja s republičkim institucijama, u ovoj godini uloženo je 600.000 KM u obnovu 16 škola, a iz Gradske uprave su istakli da će obnova škola biti nastavljena i dogodine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije