Banja Luka

Novi parking za bicikle u centru Banjaluke

Novi parking za bicikle u centru Banjaluke
Foto: N.N. | Novi parking za bicikle u centru Banjaluke

Novi parking za bicikle sa nadstrešnicom biće ovih dana instaliran na lokaciji kod Muzeja savremene umjetnosti RS, u okviru planova za unapređenje biciklističke infrastrukture.

Novo mjesto za ostavljanje bicikala sa 15 pozicija biće na "Krašovom" parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS.

"Ovo je samo mali dio napora koji se posljednjih godina ulažu u unapređenje biciklističke infrastrukture, prije svega s ciljem da se smanji upotreba automobila i što više ljudi stimuliše da koriste bicikle", istakli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da se unazad nekoliko godina postojeća biciklistička infrastruktura konstantno nadograđuje izgradnjom biciklističkih staza, tamo gdje je to moguće, ili novih mjesta za parkiranje bicikala.

Naglašavaju da je jedan od načina za promociju biciklističkog saobraćaja i obilježavanje staza za kretanje bicikala i dodaju da je nedavno ovakav projekat izveden u podnožju Starčevice, gdje su prilikom rekonstrukcije saobraćajnice obilježene biciklističke staze.

"Pored toga, biciklistička infrastruktura znatno je unaprijeđena u posljednje četiri godine, pa su tako, na primjer, spojene biciklističke staze uz gotovo cijelu istočnu transverzalu, od Obilićeva pa do novog kružnog toka kod 'Lesnine'", kažu u Odjeljenju.

Podsjećaju da je, u okviru ovih napora, prije dvije godine aktiviran i sistem za iznajmljivanje bicikala "BL Bike" na pet lokacija na području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije