Banja Luka

Novi prostor za igru i rekreaciju u krugu vodenog parka "Aquana"

Novi prostor za igru i rekreaciju u krugu vodenog parka "Aquana"
Foto: Ilustracija | Novi prostor za igru i rekreaciju

BANJALUKA - Veliki broj mališana uživao je danas isprobavajući nove sprave koje su postavljene na igralištu u krugu vodenog parka "Aquana".

Novoizgrađeno dječje igralište, teretanu na otvorenom i rekreativnu zonu otvorili su gradonačelnik Igor Radojičić i Marko Lopičić, generalni direktor kompanije "M:tel", koja je donator ovog igrališta i sportsko-rekreativnih sadržaja. Vrijednost investicije iznosi oko 120.000 KM.

Ulaz je besplatan i omogućen je iz Ulice Miše Stupara i od strane dvorane "Borik".

Lopičić je rekao da su se rado odazvali pozivu grada za učešće u akciji.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo da poklonimo svim našim sugrađanima jedan ovakav sadržaj. Ovo je apsolutno bezbjedan objekat i nadam se da će svi posjetioci uživati u sadržajima", kazao je Lopičić.

Radojičić je rekao da je ovo sadržaj koji je na širem urbanom području grada, gdje ima jako puno djece, i te kako bio potreban.

"Uz veliko igralište, tu su i vježbalište i trim staza, tako da te sadržaje mogu da koriste i rekreativci", rekao je Radojičić, koji je zahvalio kompaniji "M:tel" na vrijednoj donaciji.

Istakao je da se nastavlja velika akcija Gradske uprave na izgradnji dječjih igrališta sa društveno odgovornim kompanijama.

"Na četiri ili pet igrališta u toku su različite faze izgradnje, a u toku su i pregovori sa novim društveno odgovornim kompanijama kojima nudimo lokacije na cijelom području Banjaluke", naglasio je Radojičić.

Desetogodišnja Jovana Predojević kaže da je igralište prelijepo i da joj se sviđaju sve sprave.

"Ljuljaške su mi najdraže i dolaziću stalno sa svojim drugarima", kazala je Jovana. U novom kutku za igru uživala je i Nađa Kaveđija.

"Igrala sam se na svim spravama, ali ljuljaška mi je najomiljenija. Svaki dan ću dolaziti da se zabavljam na ovom igralištu", kazala je Nađa.

Zimski sadržaji

Gradonačelnik Igor Radojičić najavio je novi projekat sa kompanijom "M:tel", navodeći da je riječ o novinama u zimskim sadržajima u gradu, koji bi trajali od početka decembra do polovine januara.

"Ono što bi trebalo da bude novo i na čemu intenzivno radimo jeste da obezbijedimo da 30. i 31. decembra i 1. januara Banjaluka ima program tri dana kao što to ima Budva. Želimo da budemo nova regionalna prijestonica na ovom području, u koju je lako doći i dovesti turiste i da obogatimo sadržaj grada za zimske praznike", kazao je Radojičić.

Artiljerijska kasarna

Tender za izvođača radova za rekonstrukciju krova kamene kule na tvrđavi Kastel je u toku, a kako kaže gradonačelnik Igor Radojičić, bilo je razgovora i o sanaciji artiljerijske kasarne, pošto je bilo ideja da to bude jedan namjenski hotel, ali su potrebna znatno veća sredstva.

"Mi se i dalje trudimo da obezbijedimo sredstva za nastavak druge faze rekonstrukcije Kastela, koja su za prvu fazu bila obezbijeđena iz pretpristupnih fondova Evropske unije", kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije