Banja Luka

Novi protest mještana Dragočaja: Ne možemo više tolerisati nijedan dan bez vode

Novi protest mještana Dragočaja: Ne možemo više tolerisati nijedan dan bez vode
Foto: N.N. | Novi protest mještana Dragočaja: Ne možemo više tolerisati nijedan dan bez vode

BANJALUKA – "Mi plaćamo vodu i imamo pravo na vodu. Bićemo ovdje svaki dan ako treba i nećemo odustati od osnovnog ljudskog prava", poručili su večeras mještani prigradskog naselja Dragočaj na protestima koje zbog problema vodosnabdijevanja organizuju po drugi put.

Organizatori su i ovoga puta na proteste pozvali predstavnike "Vodovoda" koji se ponovo nisu pojavili, a uveli su redukcije vode ovoj i još nekoliko mjesnih zajednica sve zbog, kako su naveli prevelike potrošnje.

"Nas ne zanima šta se dešava u bazenu Tunjice, mi hoćemo vodu. Zašto nama zavrćete vodu devet dana, a ne zavrćete drugim naseljima", poručio je jedan mještanin.

Inače, danas je održana sjednica Komisije za stambeno komunalne i poslove saobraćaja Skupštine grada Banjaluka o temi vodosnabdijevanja u Banjaluci, kojoj su prisustvovali i predstavnici banjalučkih mjesih zajednica koje imaju problem sa neredovnim vodosnabdijevanjem, dok predstavnici "Vodovoda" nisu došli.

Na ovom sastanku odlučeno je da će sve mjesne zajednice dobiti vodu za dan ili dva.

I Marko Marić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj prenio je večeras stanovnicima da je danas dobio čvrste garancije da će vode biti.

"Nakon protesta dobili smo vodu, kako to sada? Ako se opet dese nestašice organizovaćemo velike proteste sa mjesnim zajednicima Potkozarje, Verići, Piskavica, to više nećemo tolerisati", poručio je Marić.

On dodaje da je mjesna zajednica Trn koja pripada Laktašima "na našem rezervoaru I normalno ima vodu zadnje dvije godine".

Građane je i ovaj put podržao Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

"Jedan dio Dragočaja je dobio vodu pa se postavlja pitanje otkud sada to. Da li to znači da problema više neće biti. Ako se budu dešavali problemi skupićemo ljude i pozvati Gradsku upravu na odgovornost", poručio je Ninković.

Na protestima se pojavio i Zoran Popović, bivši direktor "Vodovoda" i predsjednik gore pomenute komisije. On problem vidi u lošem kadru.

"Nestručni ljudi upravljaju fabrikom vode, otjerali su najboljeg hidro inženjera. Kako je moglo biti vode do 2021. godine a sada nema. Nema jer je ljudski faktor u pitanju", smatra Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije