Banja Luka

Novi sadržaji za rekreativce u naselju Sime Matavulja

Novi sadržaji za rekreativce u naselju Sime Matavulja
Foto: N.N. | Novi sadržaji za rekreativce u naselju Sime Matavulja

BANJALUKA - Novi rekreativni sadržaji u banjalučkom naselju Sime Matavulja trebalo bi da budu izgrađeni za dvadesetak dana, u okviru plana kojim se nastoji u svakom gradskom naselju napraviti što više prostora za rekreativne aktivnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

U okviru ovog plana na platou između Ulice Drage Malića i tranzita u toku je izgradnja dva parka za pse, sportskih terena i pješačkih staza.

"Trenutno se radi na izgradnji pješačkih površina i instalacija za kućice i postrojenja za kupanje pasa, što će biti prva samouslužna praonica za pse u gradu. Parkovi za pse će biti ograđeni adekvatnom ogradom i opremljeni opremom za treniranje pasa i urbanim mobilijarom", ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Uz ranije sagrađene terene za fudbal i odbojku, kao i teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji će biti izgrađeni tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke površine, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje, kao i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom, ističu u Gradskoj upravi.

Kada je riječ o košarkaškom terenu, izlivena je ploča, a u toku je nabavka podloge, dok su na budućoj trim stazi postavljeni ivičnjaci i preostalo je da se pospe malč kao podloga.

"Trim staza će biti dužine 200 metara i širine 1,2 metra", navode u nadležnom odjeljenju.

Izgradnja novih sadržaja za rekreativce u naselju Sime Matavulja počela je 3. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije