Banja Luka

Novi trotoar i biciklistička staza u Zalužanima

Novi trotoar i biciklistička staza u Zalužanima
Foto: N.N. | Novi trotoar i biciklistička staza u Zalužanima

BANJALUKA - U okviru investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi” danas je u Zalužanima završena gradnja trotoara i biciklističke staze uz centralnu saobraćajnicu u ovom naselju. Godinama unazad, izgradnja ovih staza uz izuzetno prometnu saobraćajnicu postavljana je za najveći infrastrukturni prioritet Zalužana.

Staze su izgrađene uz Put srpskih branilaca, na dionici od „Hiper-Korta“ do Grmečke ulice. U ovaj projekat uloženo je 670.000 KM, a novac je obezbjeđen po projektu oporavka od poplava iz 2014. godine.

U okviru ovog projekta, izgrađene su pješačka i biciklističke staza, kao i oborinska kanalizacija u dužini od jednog kilometra.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novoizgrađenu stazu, naglasio je da je još prošle godine, uz ovu saobraćajnicu, počela izgradnja još jedne pješačke i biciklističke staze.

“Prošle godine smo na ovom putu počeli gradnju trotoara, sa druge strane, odnosno od pružnog prelaza u Zalužanima i naš sljedeći zadatak u ovom naselju jeste da se spoje ove dvije dionice i da na taj način trajno riješimo ovaj problem”, istakao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Zalužani Radivoje Šušnjar naglasio je da je izgradnja ovih staza od izuzetne važnosti za stanovnike ovog naselja.

“Gradskoj upravi dugujemo zahvalnost za realizaciju ovog projekta, pogotovo što smo dugo čekali na izgradnju tih staza. Sljedeći naš prioritet biće upravo da se nastavi gradnja ovih staza i time obezbjedi bezbjedno kretanje pješaka i biciklista”, istakao je Šušnjar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije