Banja Luka

Novi vrtić u Vrbanji u avgustu: Smještaj za 50 mališana

Novi vrtić u Vrbanji u avgustu: Smještaj za 50 mališana
Foto: Grad Banjaluka/Aleksandar Čavić | Novi vrtić u Vrbanji do avgusta: Smještaj za 50 mališana

BANJALUKA - Izgradnja vrtića u Vrbanji trebalo bi da bude završena u avgustu, nakon čega slijedi opremanje i spoljašnje uređenje za šta će Grad izdvojiti dodatnih 170.000 KM.

"Tako da će ukupno za ovu značajnu investiciju biti izdvojeno blizu 600.000 KM",  kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je danas obišao ovo naselje i gradilište budućeg vrtića.

On je naglasio da je prioritetno da ovo naselje dobije vrtić, u kojem će do kraja godine svoje mjesto naći 50 mališana.

Ukoliko bude potrebe, kako je naveo, moguća je i nadogradnja objekta.

Kako je kazao, radi se i vrtić u naselju "Kuljani" koji je pri kraju, a planirana je i realizacija projekta energetske efikasnosti na još jednom objektu za predškolsko vaspitanje.

"To znači da će ova godina biti posvećena povećanju kapaciteta smještaja za naše najmlađe. Takođe, ne odustaje se od plana sufinansiranja privatnih vrtića kako bi se nedostatak mjesta kompenzovao na najbrži mogući način", naveo je Stanivuković i dodao da bi Grad sufinansirao razliku u cijeni između javnog i privatnog vrtića.

Ovom prilikom, gradonačelnik je najavio da će i škola u Vrbanji dobiti novu stolariju, kako bi đaci i nastavnici imali bolje uslove za boravak i učenje.

Uz ovu školu, između ostalih, biće uređena i školska dvorišta i izgrađeno prvo igralište u Bronzanom Majdanu i napravljeni tereni i slični sadržaji uz najveću školu u Banjaluci, "Branko Radičević".

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije podržao je izgradnju vrtića u Vrbanji sa 48.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije