Banja Luka

Novo ruho za 19 banjalučkih škola

Novo ruho za 19 banjalučkih škola
Foto: N.N. | Novo ruho za 19 banjalučkih škola

BANJALUKA - Obnova škola na području grada je počela kako bi đaci od jeseni imali bolje uslove za rad.

Kako je planirano, tokom ljeta bi u 19 osnovnih i srednjih škola trebalo da budu obavljeni određeni radovi, s ciljem poboljšanja uslova nastavnog procesa.

Jedan od najznačajnijih projekata je obnova OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku. Kroz projekat energetske efikasnosti, u  njenu obnovu biće uloženo oko milion KM, a novac su obezbijedili UNDP i Vlada RS.

"Takođe, na jesen bi toplije učionice trebalo da budu i u Elektrotehničkoj školi, pošto je u toku zamjena vanjske stolarije", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da se radovi izvode i u Česmi, gdje se, uz pomoć novca iz fondova UNDP-a, područna škola proširuje za još jednu učionicu.

Osim toga, biće uvedeno i centralno grijanje, a radovi će početi odmah nakon dogradnje učionice.

I učenici OŠ "Dositej Obradović" u Obilićevu novu školsku godinu počeće u mnogo boljim uslovima, jer su učionice ugrijane putem projekta energetske efikasnosti UNDP-a, dok je Vlada RS finansirala nabavku novih peći za kotlovnicu. Uskoro slijedi i sanacija školskih toaleta, za šta je u gradskom budžetu obezbijeđeno 30.000 KM.

Grad je rebalansom ovogodišnjeg budžeta izdvojio dodatna sredstva za sanaciju osam osnovnih škola. Pored toga, dodatno je obezbijeđen i novac za sanaciju krova Tehničke škole i zamjenu stolarije i dijela starih radijatora u Elektrotehničkoj školi. Ovi radovi počeli su u okviru velikog projekta obnove škola na području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije