Banja Luka

O rebalansu budžeta grada krajem avgusta

O rebalansu budžeta grada krajem avgusta
Foto: N.N. | O rebalansu budžeta grada krajem avgusta

BANJALUKA - Skupština grada je na ljetnoj pauzi, a naredno zasjedanje se očekuje krajem avgusta ili početkom septembra, kada će se pred odbornicima, između ostalog, naći i rebalans budžeta za narednu godinu.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da grad do 1. jula ima pad prihoda od oko 15 miliona KM.

"Nacrt rebalansa budžeta je usvojen, nadamo se da ćemo imati prijedlog rebalansa budžeta do kraja avgusta ili početka septembra jer je suviše otvorenih pitanja da bismo u ovom momentu mogli da ponudimo nešto što bi zatvorilo ovu godinu", rekao je Radojičić.

Dodao je da je u toku javni poziv za emisiju obveznica grada, te da je grad od Vlade RS dobio četiri miliona KM pomoći.

"EBRD nam je u srijedu javio da ćemo dobiti novo pismo namjere u kojem će tražiti nove razgovore o uslovima kreditiranja za projekte 'Voda 2' i 'Voda 3'. To za nas trenutno znači da ćemo najvjerovatnije imati kašnjenje s početkom radova na ovim projektima. Umjesto da smo ušli u radove početkom ovog ljeta, sada u najboljem slučaju projekat 'Voda 2' možemo početi krajem ljeta ili početkom jeseni", kazao je Radojičić.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da će gradski parlament sa zasjedanjem početi nakon ljetne pauze, najvjerovatnije posljednje sedmice avgusta ili prve sedmice u septembru.

"Dogovorili smo da 41. sjednicu Skupštine grada održimo ili oko 26. avgusta ili 2. septembra", rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije