Banja Luka

Obezbijeđeno snabdjevanje vodom za stotinu domaćinstava u Česmi

Obezbijeđeno snabdjevanje vodom za stotinu domaćinstava u Česmi
Foto: N.N. | Obezbijeđeno snabdjevanje vodom za stotinu domaćinstava u Česmi

BANJALUKA - Za oko stotinu domaćinstava u banjalučkom naselju Česma danas je obezbijeđeno redovno i kvalitetno snabdijevanje vodom.

To je rezultat završetka izgradnje vodovodne mreže za stanovnike viših dijelova Česme, koji su, nakon decenija čekanja, dobili vodu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Uradili smo konkretan projekat i riješili veliki životni problem žitelja ovog dijela Česme. Ovaj posao smo pripremali i radili skoro četiri godine", rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas posjetio mjesnu zajednicu Česma.

On je istakao da je ukupna vrijednost radova u okviru velikog projekta "Voda jedan" 2,8 miliona KM.

"Informisan sam da već imamo iskopanih 80 šahtova za vodu. U visinskoj zoni četiri imamo nekoliko stotina domaćinstava koja će najkasnije u roku od mjesec dana dobiti vodu", rekao je Radojičić.

U trećoj visinkoj zoni izgrađeno je oko 4,5 kilometra distributivne mreže, dok je visinskoj zoni četiri dužina mreže oko 13 kilometara, uz dva velika rezervoara i potisne pumpe.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević rekao je da je okončanje ovog projekta za mještane radostan dan, jer su nakon dugo godina nadanja, konačno dobili vodu i normalne uslove za život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije