Banja Luka

Obilježavanje "Nedjelje djeteta", ključevi grada pripali osmogodišnjoj Doris

Obilježavanje "Nedjelje djeteta", ključevi grada pripali osmogodišnjoj Doris
Foto: N.N. | Obilježavanje "Nedjelja djeteta", ključevi grada pripali osmogodišnjoj Doris

BANJALUKA - Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ osmogodišnjoj učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Doris Čato, koja će u narednih sedam dana simbolično upravljati gradom.

U obraćanju mališanima, Radojičić je naglasio da je tokom ove, tradicionalne manifestacije neophodno ukazati na prava naših najmlađih sugrađana, ali i na obaveze odraslih prema djeci.

“Koristimo priliku da ove sedmice javno ukažemo na sve ono što bi stalno trebalo da radimo za naše mališane, od vrtića do igrališta i sportskih terena, te stvaranja boljih uslova u školama”,  rekao je Radojičić.

Mala „gradonačelnica“ Doris Čato i njeni drugari iz Osnovne škole „Jovan Cvijić“ poručili su da bi u budućnosti željeli da se u gradu ima više prostora za igru, parkova, zelenih površina i vrtića.

Tokom „Nedjelje djeteta“, koja traje do 7. oktobra, u Banjaluci će biti organizovane brojne manifestacije za naše najmlađe sugrađane. Od danas, povodom ove manifestacije, na parkingu Muzeja savremene umjetnosti traje trodnevni dječiji festival sa brojnim zabavnim sadržajima za najmlađe, a svi sadržaji su potpuno besplatni.

Programa ne manjka ni u utorak, kad će Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Trgu Krajine postaviti izložbeno-prodajni štand na kojem će mališani prodavati svoje radove. Takođe, udruženje „Sva djeca svijeta“ organizovaće u utorak promociju dječijih prava na Trgu Krajine, a za četvrtak će u atrijumu Gradske uprave biti organizovana izložba dječijih radova i prigodan zabavni program, kao i radionica u hotelu „Fortuna“.

Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije