Banja Luka

Obilježen Svjetski dan pružanja prve pomoći

Obilježen Svjetski dan pružanja prve pomoći
Foto: N.N. | Obilježen Svjetski dan pružanja prve pomoći

BANJALUKA - Tridesetak volontera Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka pokaznim vježbama na Trgu Krajine obilježilo je Svjetski dan pružanja prve pomoći, a tokom ove sedmice nizom aktivnosti će obilježiti i Nedjelju borbe protiv tuberkuloze.

Željka Ilić, sekretar Crvenog krsta Banjaluka, kaže da su ovo tradicionalne akcije, koje iz godine u godinu privlače zainteresovanost mnogih građana.

"Bili smo na Trgu Krajine, gdje su naši mladi volonteri, njih oko 30, prolaznicima pokazivali kako se pruža prva pomoć. Zadovoljni smo, jer je veliki broj naših sugrađana iskazao interesovanje da nauči kako se pruža prva pomoć", kazala je Ilićeva. Dodaje da je takođe u toku i obilježavanje Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, koja će trajati do 21. septembra.

"Planiramo u utorak posjetiti Odjeljenje za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS, što već tradicionalno radimo godinama, te im donijeti skromne poklone", objasnila je Ilićeva.

Ističe da će u sklopu aktivnosti tokom ove nedjelje obići po pet socijalno ugroženih porodica, u tri mjesne zajednice, te im uručiti pakete hrane, pakete sa higijenskim proizvodima i odjeću.

"U srijedu obilazimo pet socijalno ugroženih porodica u naselju Zalužani, u četvrtak smo u Dragočaju, a u petak u Obilićevu", rekla je Ilićeva.

Dodaje da će obilježavanje Nedjelje borbe protiv tuberkuloze završiti u subotu na Trgu Krajine, gdje će građanima omogućiti  besplatno mjerenje krvnog pritiska, prodaju markica i podjelu obrazovnog materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije