Banja Luka

Obnova kultnog sportskog igrališta u Banjaluci

Obnova kultnog sportskog igrališta u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Obnova kultnog sportskog igrališta u Banjaluci

BANJALUKA - U toku su radovi na obnovi sportskih terena kod "K4" u Banjaluci, koji će uskoro biti u novom ruhu.

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, ovi sportski tereni su od izuzetnog značaja za grad, zbog čega se i pristupilo realizaciji ovog projekta.

"Gotovo da nema nijedne osobe koja je odrasla i živjela u Banjaluci, a da nije provela neko vrijeme na kultnim sportskim terenima kod 'K4', što je svakako dovoljan razlog da smo kao grad prepoznali potrebu da uredimo i ovaj prostor", poručio je Stanivuković.

Dodao je da će na ovoj lokaciji biti urađena potpuna rekonstrukcija svih terena, ali i pomoćnih objekata.

"Ovdje ćemo dobiti nove sportske terene sa kvalitetnom podlogom, novim koševima, mrežama za odbojku i novim golovima. Uz to, saniraćemo tribine, nadstrešnice, pomoćne objekte, sanirati ogradu i obnoviti kompletan mobilijar", rekao je on, te dodao da će radovi biti završeni u drugoj polovini oktobra.

"Sredstva koja su predviđena budžetom manja su od onih koje ćemo uložiti i na tender se nisu prijavili izvođači spremni da obnovu završe za 150.000 KM, zbog čega smo morali povećati iznos na 210.000 KM", zaključio je on.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" i odbornik u Skupštini grada, istakao je da mu je žao što i ranije nije pokrenuta inicijativa za sanaciju ovih terena.

"Nadam se da će radovi biti završeni u predviđenom roku i na način koji je predviđen tenderskom dokumentacijom", rekao je on.

Nikola Šobot, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, izrazio je veliko zadovoljstvo što će tereni kod Studentskog centra "Nikola Tesla" biti obnovljeni.

"Nama su ovi sportski tereni od izuzetnog značaja za brojne aktivnosti koje tu sprovodimo. Očekujemo da će obnova biti okončana u predviđenom roku, jer imamo plan za održavanje brojnih aktivnosti", rekao je Šobot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije