Banja Luka

Obnovljen najstariji vrtić u Banjaluci

Obnovljen najstariji vrtić u Banjaluci
Foto: Banjaluka.rs.ba | Obnovljen najstariji vrtić u Banjaluci

BANJLAUKA - Najstariji vrtić u gradu Banjaluci "Ježeva kućica", koji je izgrađen 1949. godine, dobio je novo ruho nakon što je završena njegova obnova koju su finansirali Gradska uprava i UNDP.

Na objektu ovog vrtića, koji pohađa 48 mališana, zamijenjena je stolarija, urađena nova fasada i krov, tako da sada mališani imaju daleko bolje uslove za boravak. Vrijednost ovih radova je bila oko 56.000 KM.

Ovo je četvrti objekat u okviru obnove vrtića, koja je počela ove godine, a čiji je cilj da se obezbijedi dodatnih 450 mjesta u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

"U toku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju drugog objekta koji se nalazi u istom dvorištu,  a koji je ranije koristilo Udruženje 'Duga'", rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, izrazila je zadovoljstvo što je ovaj objekat koji je izgrađen 1949. godine obnovljen, te najavila da će u decembru u okviru obilježavanja krsne slave Centra biti obilježeno i sedam decenija postojanja ovog vrtića.

"Kao najstariji vrtić u gradu, 'Ježeva kućica' treba da zadovoljava kriterijume, normative i standarde koji se tiču predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a renoviranjem je to postignuto", kazala je Kurtinovićeva i dodala da su roditelji i djeca srećni i zadovoljni.

Majka dječaka koji ide u ovaj vrtić rekla je da su zadovoljni ovom rekonstrukcijom i da su sada puno bolji uslovi za mališane.

"Sada je veoma lijepo u vrtiću, djeci je toplo i imaju sve uslove za boravak u njemu i igru", istakla je ova majka.

Takođe, u toku je gradnja višenamjenskog objekta u naselju Petrićevac, u kojem će biti i novi vrtić za smještaj oko stotinu djece.

U Gradskoj upravi su istakli da se planiranom dinamikom odvijaju radovi na izgradnji vrtića "Kolibri" u Lazarevu, prenamjena objekta koji je nekad koristila Gradska razvojna agencija (CIDEA) za potrebe vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije