Banja Luka

Obnovljena dva društvena doma u Banjaluci

Obnovljena dva društvena doma u Banjaluci
Foto: N.N. | Obnovljena dva društvena doma u Banjaluci

BANJALUKA - Obnovljeni društveni domovi u Debeljacima i Dragočaju narednih dana biće u funkciji te će biti na raspolaganju mještanima i savjetima mjesnih zajednica ovih naselja.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da su oba doma bila u lošem stanju i da im je bila potrebna rekonstrukcija.

"Veći zahvat je izveden na rekonstrukciji objekta u Dragočaju, gdje su urađeni stolarija, stropovi, podovi i drugi unutrašnji radovi", rekao je Bilčar.

Istakao je da je na društvenom domu u Debeljacima obavljeno unutrašnje uređenje objekta, zamijenjena stolarija i drugi radovi, osim krovne konstrukcije, koja je u dobrom stanju.

Dodao je da se od savjeta i mještana mjesnih zajednica očekuje angažman i organizacija aktivnosti i društvenih dešavanja, a da će grad sa svoje strane stvoriti uslove za to.

Istakao je da je Odjeljenje napravilo procjenu stanja domova na seoskim područjima i da će se narednih godina pristupati obnavljanju i izgradnji novih domova.

Radove na domovima u Debeljacima i Dragočaju je izvodila "Progres gradnja", za šta je grad izdvojio 210.000 KM.

Za ovu godinu najavljena je rekonstrukcija domova u Verićima i Krminama, za šta je izdvojeno 180.000 KM, a u toku je izgradnja novog društvenog doma u Ljubačevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije